TEST Human+Kind All-in-one Day+Night Cream

Human-Kind-crème

‘Wil jij de skincare producten van Human+Kind testen?’ Ja natuurlijk, maar alleen als ze dierproefvrij zijn. Mij werd beloofd dat dit het geval was. En dat klopt helemaal! Deze prachtige producten van het Ierse merk met Nederlandse roots is een doorbraak in het denken over skincare en 100% cruelty-free. ‘Speciaal ontwikkeld voor vrouwen die er genoeg van hebben om geld en tijd te verliezen aan onnodige producten’. En… zelfs voor de meest gevoelige huid. Dat is een hele belofte en dat ga ik dus voor jullie testen!

Wat is het?

Ik heb de all-in-one Day+Night Cream ontvangen. Het product is in de verpakking al een lust voor het oog. Het mooie 6-hoekige doosje met geweldige print is echt een cadeautje om uit te pakken. De tube is net zo mooi. Ok, dat zegt nog niets over het product zelf natuurlijk, maar het oog wil ook wat. Het is toch fijn als het leuk staat in de badkamer, niet?

Het merk is nog redelijk jong (2011), maar heeft nu al een flink aantal mooie awards op hun naam staan. Zoals onder andere de British Tatler Beauty Award (met hun All-in-One Family Remedy Cream) de Image Beauty Award en de RSVP Beauty Beauty Award.

Human+Kind crème2

Wat doet het?

De crème helpt om de huid zacht te maken en de teint te egaliseren. Het belangrijkste ingrediënt is avocado-olie. Deze olie is rijk, super voedzaam en dringt diep door in de huid. De crème zit boordevol met vitamine A, D en E. Daarnaast zijn alle producten van Human+Kind zijn dermatologisch getest en hypoallergeen, speciaal gescreend op allergische reacties, waardoor de hele lijn heel geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huid. En, volledig organisch. Toeval wil dat ik een hele gevoelige én droge huid heb. En ik stel best hoge eisen aan een crème, dus als deze bevalt, dan kan het weleens een blijvertje worden. Vooral omdat zo’n ‘groen’ merk is!

Human+Kind crème4

De tube is voorzien van een klikdop. Handig, zo raak ik deze niet kwijt. De crème is niet te dun en niet te dik. Het komt fijn uit de tube en doseert goed. De geur is licht en aangenaam. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar je ruikt gewoon dat er geen chemische en synthetische ingrediënten in zitten. Ken je de geur als je bij Lush of een natuurdrogist binnenstapt? Zo dus. Ik hou ervan.

De crème trekt snel in en is niet vettig. Daar moet ik even aan wennen, want ik hou wel van een vettige crème i.v.m. mijn droge huid. Maar verrassend genoeg voelt mijn huid wel zacht aan en ‘trekt’ niet. Ik vraag me af of dat aan het einde van de dag nog zo is, maar het blijft zacht!

Human+Kind crème3

Resultaat

De weken dat ik het product getest heb, was het nog wat kouder. Op de koudste dagen was mijn huid om mijn wangen hier en daar wel wat droog. Ik neig dus zelf naar een wat vettere/rijkere crème in de winter, maar in de warmere seizoenen zou ik dit product zeker gebruiken! Mijn huid ziet er mooi smooth uit. Een ontzettend groot pluspunt vind ik dat het een dag en-nachtcreme in 1 is. Alles in 1 tube. Nadeel: er zit geen UVA en UVB filter in. Maar dat is simpel op te lossen door even een laagje over mijn crème te gebruiken. 

Conclusie

Ik ga deze tube zeker helemaal leegmaken. Sterker nog, ik ga hierna nog een tube aanschaffen. Dan ga ik voor de iets rijkere crème en kijken hoe deze bevalt. De prijs valt mij reuze mee: € 24,- voor 75 ml. Ik geef normaliter meer uit voor een crème en dan schaf ik een dag –en nachtcrème aan.

Ik ben dus erg positief over Human+Kind en ben blij dat ik dit merk ontdekt heb. En ga zeker ook de andere producten van ze proberen. Een aanrader dus!

Comments

comments