Margaretha de Jong wint Miss Beauty of the Netherlands

missbeauty2018

Op 31 augustus werden de winnaressen van Miss Beauty of the Netherlands bekendgemaakt. De deelneemsters keken al maanden uit naar deze ‘grote avond’ en hadden vrienden en familieleden meegenomen om hun aan te moedigen.

Het was leuk te zien hoe deze meisjes hun best hebben gedaan. Je kunt je afvragen hoe relevant dit soort verkiezingen nog zijn in een tijd van ‘all inclusive’ en ‘diversity’ omdat toch gelet wordt op de standaard schoonheidsidealen en het meisjes misschien ook aanzet om daaraan te willen voldoen. Maar net zoals er meisjes zijn die dromen van de ‘mooiste dag van hun leven’ in een witte jurk, zullen er ook altijd meisjes zijn die dromen van een kroontje op hun hoofd. En het leuke van deze tijd is dat óók dat mag!

Van de duizenden aanmeldingen stonden er nog 36 finalisten op het podium, onderverdeeld in 3 categorieën. Miss Teen of provincie (15 t/m 18 jaar), Miss Intercontinental provincie en Miss Beauty of provincie (19 t/m 26 jaar).

IMG_7027

Faith Landman, Miss Beauty of the Netherlands 2017 heeft de 21 jarige Margaretha de Jong uit Friesland gekroond tot Miss Beauty of the Netherlands 2018! Zij zal Nederland gaan vertegenwoordigen in de Filippijnen bij Miss Earth.

IMG_7028

De 17 jarige Quishantely Leito uit Zuid-Holland is de nieuwe Miss Teen of the Netherlands! Zij zal Nederland vertegenwoordigen bij Miss Teenager in Mexico. Michelle van Sonsbeek, de 19 jarige Overijsselse werd gekroond tot Miss Intercontinental Netherlands 2018. Michelle zal Nederland vertegenwoordigen bij Miss Intercontinental in de Fillippijnen.

De 20 jarige Raquel van Gool uit Limburg zal Mdeelnemen aan de Miss Asia Pacific International verkiezing in de Filippijnen.

Comments

comments