Klaar voor de zomer: Vital C behandeling

image-cover

Op een warme zonnige dag, toog ik naar Haarlem voor een special treatment van het Amerikaanse huidverzorgingsmerk Image Skincare. De distributeur, trainingscentrum en eigen kliniek bevindt zich in een prachtig, statig pand aan de Haarlemse dreef met – heel fijn! – eigen parkeergelegenheid. Ik word hartelijk verwelkomd en mag een vragenlijst invullen. Daar wordt best veel gevraagd, van medicijngebruik tot huidproblemen.

image-04

Daarna gaan we naar de adviesruimte. Image is een merk dat werkt met actieve ingrediënten en daarmee huidproblemen stevig kan aanpakken. Die huidproblemen kunnen variëren van acné tot couperose. Sommige behandelingen worden zelfs door de verzekering vergoed. Alle producten kunnen met elkaar worden gebruikt, dit wordt zelfs aangeraden. Want in elke lijn zit wel een product die iets toe kan voegen aan de behandeling. De behandeling die ik vandaag ga krijgen, is de Vital C treatment. Deze duurt ongeveer 40 minuten en kost €75. Deze behandeling werkt pigmentering tegen en kan ook zomers worden toegepast, iets dat niet altijd het geval is bij behandelingen tegen pigmentvlekken. Het moet gezien worden als een oppepper en lichte peel voor de huid en de treatment kan elke 2 weken worden toegepast als kuur.

image-03

Ik mag gaan plaatsnemen op de behandelstoel en daarna wordt mijn gezicht helemaal ingepakt met handdoeken en kan stap 1 van de treatment beginnen.

image-02

Die eerste stap is reiniging. Eerst wordt alle make-up verwijderd met de Vital C Facial Cleanser, een milde reiniger op melkbasis. Vervolgens wordt mijn huid 1 minuut ingemasseerd met een cleanser die ook glycolzuur bevat en een licht exfoliërend effect heeft, de Ageless Facial Cleanser. Nadat alle productresten verwijderd zijn met water, is mijn huid klaar voor stap 2.

De tweede stap is een peeling, die uit 4 lagen bestaat; eerst wordt een laag vitamine C aangebracht, daarna een laag glycolzuur, dan nog een laagje vitamine C en afsluitend het vitamine C Hydrating Enzyme Masque. Op de foto hierboven kun je zien dat het inderdaad allemaal verschillende laagjes zijn. Deze laagjes voelde ik wel wat prikken. Gelukkig waren de geuren heerlijk, van sinaasappel- tot de frisse mentholgeur van het glycolzuur. Dit moet even intrekken, waarna alles goed wordt afgespoeld.

image-02 (1)

Daarna wordt een serum, oogcrème, lipbalm en dagcrème met SPF 50 aangebracht. Ik voel dat mijn huid warm wordt, dit was me van tevoren ook al verteld. Het voelt tintelend, maar niet onprettig. Hierboven kun je mijn huid zien na de behandeling. Wat mij opviel was dat mijn huid er helemaal niet rood of geïrriteerd uitzag. Ik kan dat nog weleens hebben na een facial, maar nu zag mijn huid er rustig uit. Wat je niet zo goed op de foto ziet, maar wat mij ook opviel, was dat het leek alsof mijn huid een glow had, de doorbloeding leek veel beter.

Image Skincare heeft een speciale Prevention lijn en eigenlijk zou iedereen dit soort producten elke dag moeten gebruiken. Ook in de winter. Want – en daar hoorde ik van op – stralingen van computers, smartphones en een magnetron, kunnen al schade op de huid veroorzaken. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan, maar dit schijnt allemaal veel slechter voor ons te zijn dan we denken. En als ik dan denk aan al die jonge meiden met hun tablets en phones, die graag zomers in de zon liggen te bakken … ouders zouden zich hier nog meer bewust van moeten zijn en hun kinderen waarschuwen.

image-05

Er waren voor mij 3 producten die er echt uitsprongen, dat waren de twee cleansers en de dagcrème met hoge SPF. Deze laatste rook heerlijk, laat geen witte waas achter en is heel romig van textuur. Er zitten verschillende goede stoffen in, waaronder een stamcelextract. Bovendien is zo’n alles-in-een product heel snel en handig. Ik was daarom heel blij dat ik deze producten mee kreeg om thuis te blijven gebruiken. Ik had al het nachtmasker en de Water Burst uit de Vital C lijn (lees mijn andere review) en nu kan ik deze aanwinsten toevoegen aan mijn Image Skincare collectie.

Tevreden liep ik weer naar mijn auto om met een stralend humeur én gezicht weer naar huis te gaan. Zo’n behandeling is echt aan te raden als cadeautje voor jezelf en voorbereiding op een zonnige zomer!

Comments

comments