6 tips om acné te voorkomen

yuzunuzde-sivilce-cikmasinin-nedenleri

Het verbergen van acné kan een lastige klus worden. Foundation erover aanbrengen kan het zelfs verergeren of nog zichtbaarder maken. Lees deze tips voor een betere make-upapplicatie én het voorkomen van meer puistjes.

Nummer-1
Koop niet comedogene-producten

Comedoon staat voor mee-eter. Dat zijn de talgklieren in de huid die verstopt zijn. Wil je dit voorkomen? Koop dan comedoon-vrije cosmetica die je porieën niet verstoppen.

Nummer-2
Start met een primer

Dit houdt je make-up op zijn plek en het zorgt ervoor dat je gezicht er een stuk gladder uitziet. Dit zorgt er ook voor dat de foundation niet rechtstreeks op je gezicht wordt aangebracht, wat beter voor je huid is.

Nummer-3

Houd je make-up kwasten schoonMakeup-Brushes-1

Via je make-up kwastjes, kun je ongemerkt bacteriën verspreiden. Door je kwasten goed te reinigen, voorkom je dit. Maak ze daarom regelmatig schoon met een milde shampoo (zoals babyshampoo) en warm water of met een speciale kwastenreiniger.

Nummer-4
Ga voor matterende producten

Je huid gaat hierdoor minder glimmen en oogt minder vet. Highlighters zijn een no-go als je puistjes hebt.

Nummer-5

Bevat het product veel ‘aqua’?
Water

Lees de ingrediëntenlijst van producten en check of het product veel water bevat. Staat ‘water’ of ‘aqua’ hoog op het lijstje? Dan is dit product geschikt voor jouw kwetsbare huidje!

Nummer-6
Gebruik geen agressieve reinigingsproducten

Vaak wordt gedacht dat acné niet voor kan komen op een schone huid. Bacteriën kunnen acné verergeren, maar het wordt er meestal niet door veroorzaakt. Je moet juiste milde producten kopen, waardoor de irritaties niet nog erger worden. Tea tree olie schijnt goed te helpen en is mild voor je acne-gevoelige huid.

Houd deze tips in je achterhoofd en je huid gaat er veel mooier uitzien na verloop van tijd! Good luck girls.

Comments

comments